Επισκεφτείτε το ΜπλεΜήλο όπου μαζί με τον Στέφανο Αθανασιάδη και τον Τηλέμαχο Χορμοβίτη γράφουμε ένα blog που ανανεώνεται καθημερινά. Συνέχεια

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008

Η αποτυχία ως απόλυτη δικαίωση


[Η στήλη που γράφω κάθε Τρίτη στον Ανεξάρτητο]

Το ζητούμενο πάντα είναι να διασφαλίσουμε τον σοβιετοποιημένο χαρακτήρα της Ελλάδας ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι συνέπειες. Αυτό δείχνει άλλωστε και η ανακοίνωση της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης για το θέμα της υγείας.

«Οι τοποθετήσεις των Δημάρχων και του Προέδρου της Κοινότητας ήταν σοβαρές, ενημερωμένες και υπεύθυνες. Απέδειξαν ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση γνωρίζει να προσεγγίζει τα προβλήματα με γνώση και σοβαρότητα καθιστώντας την έτσι να είναι πιο αποτελεσματική.
Εκτιμήθηκε ότι η κακή λειτουργία της υγείας θα οδηγήσει στην απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της και την κατευθύνει προς τον ιδιωτικό τομέα.»

-από την ΤΕΔΚ-ΚΙ

Η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Κεφαλλονιάς και Ιθάκης (ΤΕΔΚ-ΚΙ) κάθισε και μελέτησε τα προβλήματα του τομέα της υγείας στο νομό μας και αποφάνθηκε ότι...αυτά τα προβλήματα πρέπει να λυθούν. Επίσης αυτά τα προβλήματα είναι ευθύνη άλλων και μην ξεχνάμε το πιο σημαντικό: «εκτιμήθηκε ότι η κακή λειτουργία της υγείας θα οδηγήσει στην απαξίωση του δημόσιου χαρακτήρα της και την κατευθύνει προς τον ιδιωτικό τομέα.»

Πάντοτε, ο πρωταρχικός μας στόχος πρέπει να είναι η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του οτιδήποτε. Έχει αποτύχει το ΕΣΥ; Ναι αλλά να διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα του. Έχουν αποτύχει τα πανεπιστήμια; Ναι αλλά να διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα τους. Έχει αποτύχει η Ολυμπιακή; Ναι αλλά να διασφαλίσουμε το δημόσιο χαρακτήρα της. Ο κατάλογος θα είναι μακρύς μιας και το κράτος ελέγχει το 60% της οικονομίας – χωρίς βέβαια να υπολογίζω τους ιδιωτικούς διαπλεκόμενους.

Το ζητούμενο πάντα είναι να διασφαλίσουμε τον σοβιετοποιημένο χαρακτήρα της Ελλάδας ανεξάρτητα από το ποιες είναι οι συνέπειες. Το ότι έχουμε την ακριβότερη υγεία με την χαμηλότερη ποιότητα και την ακριβότερη γραφειοκρατία με τη χαμηλότερη απόδοση στην Ευρώπη δεν μας πτοεί. Και τίποτε από όλα αυτά δεν μας πτοεί γιατί ο κρατισμός δεν είναι απλά η κυρίαρχη ιδεολογία στην Ελλάδα, είναι πλέον η επίσημη θρησκεία.

Εν αρχή ην ο Κρατισμός και ουδείς αιρετικός δύναται να αμφισβητήσει την επίσημη αλήθεια. Μπορεί καθημερινά η πραγματικότητα να μας διαψεύδει και καθημερινά να βιώνουμε την οικονομική και ηθική χρεοκοπία του συστήματος αλλά η Τοπική Ιερά Εξέταση Δήμων και Κοινοτήτων είναι εδώ για να μας υπενθυμίσει και να μας γαλουχήσει με τις αρχές της πίστεως. Το σύστημα απέτυχε. Ζήτω το σύστημα.

Αν το σύστημα αποτυγχάνει, πάντα έχουμε στην τσέπη την λύση που δεν είναι τίποτα άλλο από το ότι χρειαζόμαστε το ίδιο σύστημα αλλά στο πιο πολύ. Αν μπορούσαμε να σπρώξουμε μερικά ακόμα δισεκατομμύρια ευρώ στην κατεύθυνση που σπρώξαμε τα εκατοντάδες προηγούμενα τότε επιτέλους θα φτάναμε στην γη της επαγγελίας. Η αποτυχία είναι η απόλυτη δικαίωση.

Οι τοπικοί μας άρχοντες βολεμένοι στην διαχείριση κονδυλίων και πάσης φύσεως ρουσφετιών δεν έχουν κανένα λόγο να αμφισβητήσουν τις αρχές του δόγματος. Όσο για τους νέους της γενιάς των 700 ευρώ, αυτοί θα πρέπει να βρουν την τύχη τους σε οικονομικά αλλόθρησκες χώρες.

«Κοινή κάθοδο στις εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν Κ. Σκανδαλίδης και Θ. Πάγκαλος.»
-από το Έθνος

Δεν γνωρίζω αν αυτή η πρόταση για στρατηγικό εταίρο περιλαμβάνει και εκχώρηση του μάνατζμεντ.

«Τι θα αλλάξω στο ΕΣΥ και στα νοσοκομεία»
-Δημήτρης Αβραμοπουλός

Ότι αλλάξατε και στο Δήμο Αθηναίων: τις εξωτερικές λάμπες.

«Καμένα αυτοκίνητα, ξηλωμένα πεζοδρόμια, καταστρεμμένες αίθουσες, τέσσερις τραυματίες και εικόνα χάους άφησαν πίσω οι ομάδες φοιτητών»
-από την Καθημερινή

Πότε ακριβώς θα καταργηθεί αυτό το απόλυτα απαράδεκτο και επικίνδυνο πανεπιστημιακό άσυλο; Πότε ακριβώς θα επιτραπεί στην αστυνομία να συλλαμβάνει τους ταραξίες; Και πότε ακριβώς θα αρχίσουν τα δικαστήρια να τους καταδικάζουν;
Πολύ πριν ο πρύτανης του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης πάει αναίσθητος στο νοσοκομείο, οι καθηγητές Ηλίας Σιδηρόπουλος και Ονούφριος Φαρμακίδης του Παντείου και Στέλιος Αλεξανδρόπουλος του πανεπιστημίου Κρήτης είχαν πέσει νεκροί γιατί τόλμησαν να πολεμήσουν τι βία και την διαφθορά.
Κάποτε θα πρέπει να μπει τέρμα σε αυτό τον καθημερινό παραλογισμό, που δυστυχώς φαίνεται ότι έχουμε συνηθίσει. Επίσης τέρμα πρέπει να μπει και στην πολιτική κάλυψη που δίνει ο Συνασπισμός σε αυτές τις ακρότητες.

«Στη Βουλή των Ελλήνων ο Σαρκοζί»
-από την Καθημερινή

Ναι αλλά για να έχει απαρτία η Βουλή θα πρέπει να παρευρίσκεται και η Κάρλα.

«Οι μισοί Ευρωπαίοι ποδοσφαιρόφιλοι προτιμούν να παρακολουθούν σημαντικά μάτς στην τηλεόραση παρά να "εκπληρώνουν τα συζυγικά τους καθήκοντα"».
-από τον Ελεύθερο Τύπο

Εξάλλου η μπάλα ποτέ δεν προσποιείται ότι έχει πονοκέφαλο.

«Ένας σκύλος, ράτσας Bulldog, έκανε παγκόσμιο ρεκόρ αφού γέννησε είκοσι κουτάβια!»
-από το Έθνος

Επιτέλους κάποιοι έχουν ευαισθητοποιηθεί για το θέμα της υπογεννητικότητας.

«Ποια είναι η Ομηρική Ιθάκη;»
-από skai.gr

Να σταματήσει επιτέλους αυτή η ανούσια και ανώφελη διαμάχη μεταξύ Ιθάκης και Παλικής για την καταγωγή του Οδυσσέα. Όλοι ξέρουμε ότι ήταν Βαλσαμό-Φραγκάτος. Το ότι η επιστροφή πήρε τον πολυμήχανο δέκα χρόνια, αυτό περίτρανα αποδεικνύει την βουνίσια καταγωγή του και την παντελή του άγνοια σε ότι σχετικό με την πλοήγηση πλοίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: