Επισκεφτείτε το ΜπλεΜήλο όπου μαζί με τον Στέφανο Αθανασιάδη και τον Τηλέμαχο Χορμοβίτη γράφουμε ένα blog που ανανεώνεται καθημερινά. Συνέχεια

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2008

Σχέδιο Μάρσαλ #2


[Πρωτοδημοσιεύθηκε στην ΠΕΝΑ στις 24/3/08. Η στήλη δημοσιεύετε κάθε Δευτέρα στην ΠΕΝΑ]

Ζητούνται Βινιέρηδες


«Όταν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι (της Λειβαθούς) μαζεύτηκαν στην αίθουσα για να ξεκινήσει η συνεδρίαση, τα μέλη του ΠΑΜΕ με το πανό κατέκλυσαν την αίθουσα και για αρκετή ώρα με συνθήματα δεν άφηναν να ξεκινήσει η συνεδρίαση.»
- είδηση

Κάπου θα πρέπει να υπάρχει αυτός ο νόμος που λέει ότι όταν δεν σου αρέσει μια συνεδρίαση ή το αντικείμενο της ή το επικείμενο αποτέλεσμα της, τότε έχεις το δικαίωμα με κραυγές και πανό να την διακόπτεις. Γιατί για το ΠΑΜΕ σε μια ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία αν πιστεύεις ότι αυτά που πρεσβεύεις είναι αναγκαία και δίκαια τότε αυτό σου δίνει αυτόματα το δικαίωμα να καταπατείς την όποια διαδικασία αν αυτό προωθεί τους στόχους σου.
Αυτή δεν είναι η λογική της δημοκρατίας και δεν είναι η λογική με την οποία μπορεί να επιβιώσει και να λειτουργήσει μια δημοκρατία. Δυστυχώς όμως είναι ένας τρόπος σκέψης και δράσης που με την σιωπή και την ανοχή μας έχουμε νομιμοποιήσει. Έτσι καθημερινά στην Ελλάδα επιβάλλονται αυτές οι μίνι δικτατορίες όλων αυτών που στο όνομα των διεκδικήσεων τους, διακόπτουν συνεδριάσεις, καταλαμβάνουν κτίρια, μπλοκάρουν δρόμους, ξυλοκοπούν και προπηλακίζουν διαφωνούντες
Το δημοτικό συμβούλιο της Λειβαθούς δεν συνεμορφώθην προς τας υποδείξεις και οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ επενέβησαν και επέβαλαν την ‘τάξη’. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη όπως το ορίζει το ΠΑΜΕ και οι ισχύοντες νόμοι είναι αυτοί της αρεσκείας του ΠΑΜΕ.
Πολλές φορές οι δικτατορίες επιβάλλονται απότομα και απροκάλυπτα (βλέπε 21η Απριλίου.) Άλλες φορές όμως, έμμεσα, υπόγεια και καθημερινά ένας συνωστισμός μικρών δικτατοριών, αργά αλλά σταθερά, διαβρώνει το δημοκρατικό ήθος ώσπου μια μέρα κανένας δεν ξέρει και δεν θυμάται τι πραγματικά σημαίνει δημοκρατία.

«Σπύρος Ματιάτος στο Δ. Σ. του Νοσοκομείου Αργοστολίου.»
-Από την ΠΕΝΑ

Πρόεδρε και συχωριανέ Ματιάτε τώρα που θα είσαι στο Δ. Σ. του Νοσοκομείου θα σου πρότεινα το εξής: να μεταφερθεί το νοσοκομείο στην περιοχή Ομαλών. Τοποθετώντας το δίπλα στον Άγιο Γεράσιμο θα πετυχαίνετε τους κυβερνητικούς στόχους στον τομέα της υγείας που βασίζονται στο τρίπτυχο: Τάμα – Νοσηλεία – Κηδεία.

«Όλα ξεκίνησαν την 21η Μαρτίου του 1984 με την σύσταση της προσωπικής επιχείρησης «Νίκος Βινιέρης - Επισκευές, εγκαταστάσεις και εμπορία ψυκτικών μηχανημάτων», με έδρα την πλατεία Καμπάνας στο Αργοστόλι. Οι πρώτες δραστηριότητες ήταν οι κατασκευές ψυκτικών θαλάμων, το εμπόριο συστημάτων κλιματισμού και ψύξεως και το serνice όλων αυτών.»
- είδηση

Όλα τα καλά αρχίζουν με δυσκολίες, σκληρή δουλειά και ανάληψη ρίσκου. Ο Νίκος Βινιέρης με την επιχειρηματικότητα του καθημερινά προσθέτει στον κοινωνικό πλούτο. Αν ποτέ η Ελλάδα ορθοποδήσει αυτό θα οφείλετε σε ανθρώπους όπως ο κ. Βινιέρης.

«3.710 συνδικάτα για 500.000 μισθωτούς .Δυσανάλογα πολλά σε σχέση με όσους εκπροσωπούν, έχουν εξελιχθεί σε κομματικά παρακλάδια χρηματοδοτούμενα από το το κράτος.»
-από την Καθημερινή

Εγώ θα πρότεινα ο αριθμός των συνδικάτων να αυξηθεί στις 500.000, δηλαδή κάθε μισθωτός και συνδικάτο. Θα είχαμε τουλάχιστον τρία οφέλη:

1) Αυτόματα θα αυξανόταν ο αριθμός των προέδρων κατά 496.290. Αυτό θα ήταν μια νέα και σημαντική προοδευτική κατάκτηση.

2) Επιτέλους όλες οι αποφάσεις θα ήταν ομόφωνες

3) Θα μπορούσε να συνδυαστεί καλύτερα η ταξική πάλη με τις προσωπικές ανάγκες κάθε μέλους. Έχεις να πας ένα σύντομο ταξίδι; Τράβα μια 48ωρη. Αρχίζει το ευρωπαϊκό; Τράβα μια κυλιόμενη 24ωρη.

" Έχω πέσει και εγώ θύμα του Διαδικτύου. Πριν από πολύ καιρό κάποιοι διοχέτευσαν βίντεο με προσωπικές στιγμές μου στο Ίντερνετ. Δεν ήταν ένα και δύο, ήταν αρκετά βίντεο που είχα γυρίσει με δικούς μου ανθρώπους.»
-Τζούλια Αλεξανδράτου

Κυρία Αλεξανδράτου δεν είστε θύμα του διαδικτύου, είστε θύμα του εαυτού σας. Αν τα
βίντεο δεν ήταν ένα και δυο αλλά αρκετά και τα γυρίσατε όχι με έναν ή δύο αλλά με αρκετούς ‘δικούς' σας ανθρώπους τότε δεν μιλάμε για προσωπικά βίντεο αλλά για κινηματογραφικές παραγωγές.
Το ότι διαφημίζεται και προσθέτετε τα δικά σας σκουπίδια στη μεγάλη χωματερή του δημόσιου βίου με τόση ευκολία και χωρίς την παραμικρή αίσθηση ντροπής αυτό σημαίνει ότι έχετε ρίξει την αξιοπρέπεια σας πολύ χαμηλά – ίσως κάπου χαμηλότερα και από το δολάριο.

«Ξενώνας ηλικιωμένων μέσα στο νεκροταφείο!»
-από την ΠΕΝΑ

Τι σου κάνουν οι άνθρωποι για να γλιτώσουν τα μεταφορικά. Με ένα σμπάρο δύο τρυγόνια . Ξενώνας ηλικιωμένων Ιθάκης: άμεση παραλαβή και παράδοση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: