Επισκεφτείτε το ΜπλεΜήλο όπου μαζί με τον Στέφανο Αθανασιάδη και τον Τηλέμαχο Χορμοβίτη γράφουμε ένα blog που ανανεώνεται καθημερινά. Συνέχεια

Σάββατο 5 Απριλίου 2008

Σχέδιο Μάρσαλ #3


[Πρωτοδημοσιεύθηκε στην ΠΕΝΑ στις 31/3/08. Η στήλη δημοσιεύετε κάθε Δευτέρα στην ΠΕΝΑ]


Σύμφωνο Ελεύθερης Πτώσης


«Να φύγει η Δεξιά, αλλά και η δεξιά πολιτική»
-Αλέξης Τσίπρας

Με όλα αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας κατά καιρούς γεννιέται το ερώτημα αν κατοικεί στην χώρα που πολιτεύεται. Μιας και η ‘δεξιά’ πολιτική εφαρμόζεται από την ‘δεξιά’ κυβέρνηση, κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει πως μια ‘δεξιά’ κυβέρνηση αυξάνει το κράτος κάθε λεπτό που περνάει. Η κατά τα άλλα ‘δεξιά’ ΝΔ θα αυξήσει τις κρατικές δαπάνες φέτος με ρυθμούς 10%, όταν η όλη οικονομία αυξάνεται με ρυθμούς 3%. Μέσα σε μια οκταετία της ‘δεξιάς’ ΝΔ το κράτος θα έχει διπλασιασθεί σε όγκο. Αυτό το ‘δεξιό’ κράτος θα καταναλώνει ακόμα μεγαλύτερο μέρος της οικονομίας και θα χρειάζεται νέους και αυξανόμενους φόρους

Στα παραπάνω δεν έχω προσθέσει το δανεισμό που πραγματικά βρίσκεται σε στρατοσφαιρικά επίπεδα. Το ελληνικό δημόσιο δανείζετε περισσότερα από 84 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα. Για κάθε 100 ευρώ που δαπανά τα 45 τα δανείζετε.

Η γιγάντια αύξηση των δαπανών και ο ακατάσχετος δανεισμός είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που βλέπει τον κρατισμό ως λύση για το κάθε πρόβλημα. Μια πολιτική καθόλου δεξιά που η Νέα Δημοκρατία δυστυχώς έχει υιοθετήσει και αποδεχτεί. Είναι μια πολιτική που σταδιακά δημιουργεί και διογκώνει προβλήματα.

Το μεγάλο κράτος θα χρειάζεται ολοένα περισσότερους και υψηλότερους φόρους, οι περισσότεροι και υψηλότεροι φόροι μειώνουν το κοινωνικό πλούτο και την οικονομική ανάπτυξη δημιουργώντας την ανάγκη στο κράτος να αυξήσει ακόμα περισσότερο τους φόρους. Είναι ένας φαύλος κύκλος το αποτέλεσμα του οποίου είναι η σταδιακή αύξηση της φτώχειας. Μια φτώχεια που ήδη κτυπά τα πιο αδύναμα στρώματα της κοινωνίας και που δυστυχώς θα επεκτείνετε και σε άλλα όσο ο καιρός περνάει. Αν δεν υπάρξει αλλαγή πορείας οι καλύτερες μέρες δεν βρίσκονται μπροστά αλλά πίσω μας.

Οι πολιτικές που προτείνει κ. Τσίπρας θα οδηγήσουν την Ελλάδα στην κατεύθυνση της οικονομικής κατάρρευσης με ακόμα ταχύτερους ρυθμούς. Η μεγάλη ειρωνεία της πολιτικής είναι ότι η αριστερά είναι η γενεσιουργός αιτία των προβλημάτων στα οποία επιδιώκει τη λύση.

«Αλογοσκούφης χαϊδεύει Σουφλιά»
-απο τίτλο της Ελεθευροτυπίας

Έτσι περνάμε από την κυβερνητική σύμπνοια και συνοχή στο σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης.

«Αρνούμαστε να δεχθούμε τις αντιδημοκρατικές πρακτικές και διαδικασίες που ακολουθείτε και μέσα και εκτός της Βουλής. Θα καθυστερούμε και θα εμποδίζουμε κάθε νομοσχέδιο που επιχειρείτε να περάσετε χωρίς διάλογο και σεβασμό προς την ελληνική κοινωνία»
-Γιώργος Παπανδρέου

Κάποτε θα πρέπει οι πολιτικοί να κατανοήσουν αυτά που κατανοεί ένας δεκάχρονος. Ότι δηλαδή το να διαφωνείς με κάποιον δεν σημαίνει και αυτόματα ότι του καταπατείς τα δικαιώματα. Το ότι η κυβέρνηση ακολουθεί μια πολιτική με την όποια ο κ. Παπανδρέου διαφωνεί αυτό δεν σημαίνει ότι τα μέσα και οι τρόποι που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση για να υλοποιήσει αυτή την πολιτική είναι απαραιτήτως και ‘αντιδημοκρατικά.’

Φαίνεται το ότι να διαφωνούμε με κάποιον δεν είναι αρκετό. Στην διαφωνία θα πρέπει να προστίθεται η διαπόμπευση του χαρακτήρα και απόδοση των χειρότερων το δυνατό κινήτρων σε αυτόν που βρίσκεται απέναντι μας. Το να πει ο κ. Παπανδρέου που ακριβώς διαφωνεί και τι προτείνει για το ασφαλιστικό δεν είναι αρκετό θα πρέπει να γεμίζει τους λόγους του με γελοία επίθετα του τύπου αντιλαϊκό, αντιδημοκρατικό και αυταρχικό.

«Αλλάζει η ώρα τα ξημερώματα της Κυριακής»
-από την Καθημερινή

Ποιος το αποφάσισε αυτό χωρίς κοινωνικό διάλογο; Που είναι το ΚΚΕ να υψώσει τη γροθιά στο νέο αντιλαϊκό, αντικοινωνικό, αντιδημοκρατικό και γενικά αντί μέτρο της αυταρχικής κυβέρνησης; Εργάτη σου κλέβουν μια ώρα από το ύπνο σου και εσύ..κοιμάσαι

"Σε πάνω από 4.000 λακκούβες πέφτουν καθημερινά οι πολίτες στην Αττική, με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς και ζημιές στα οχήματα.»
-από την Καθημερινή

Ναι αλλά αυτό που πραγματικά μετράει είναι ποιος δήμος κάνει τα καλύτερα πάρτι, έχει τα ψηλότερα χριστουγεννιάτικα δέντρα κτλ.

«Με «ταυτότητα» το κρέας.»
-από τον Ελεύθερο Τύπο

Σε αυτή την «ταυτότητα» θα αναγράφεται η χώρα προέλευσης του κρέατος, το είδος του ζώου, το βάρος, η τιμή πώλησης και η τιμή ανά μονάδα μέτρησης. Ακόμα δεν έχει γίνει καμία δήλωση και δεν έχει καταγραφεί καμία αντίδραση για την μη αναγραφή του θρησκεύματος.

«Είχε εντοπίσει ένα απόσπασμα στον Στράβωνα, στο οποίο υπήρχε αναφορά σύμφωνα με την οποία η λύση του αινίγματος ίσως να βρισκόταν στην Κεφαλονιά. Η θεωρία του θέλει την ομηρική Ιθάκη να είναι εκεί που βρίσκεται η σημερινή Παλική, το δυτικό κομμάτι της Κεφαλονιάς.»
-από την Καθημερινή

Ανεξάρτητα από αυτά που λένε οι καθηγητές, η λύση θα πρέπει να δοθεί στον ΟΗΕ. Όταν ο κ. Μάθιου Νίμιτς τελειώσει με το Μακεδονικό τότε μπορεί να αναλάβει αυτή την υπόθεση. Ίσως η Παλική να συμφωνήσει σε μια σύνθετη ονομασία, όπως, Νέα Ιθάκη ή Δυτική Ιθάκη ή Δε γουστάρουμε τσου Αργοστολιότες Ιθάκη. Πάντως, αν δεν βρεθεί λύση στο όνομα είναι σίγουρο ότι η Ιθάκη θα ασκήσει βέτο στην ένταξη της Κεφαλλονιάς στην υπερνομαρχία Ιονίων Νήσων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: