Mr. Ammerman,
Since you don’t have to take my word for the issues we discuss, I gathered a few articles from the two most credible newspapers papers of Greece, Kathimerini & Vima, which make my case.
Πλήρης η κατάρρευση για την οικονομία της Βόρειας Ελλάδας.
Στη Νάουσα η ανεργία φτάνει το 50% - Στη Ροδόπη ο αγρότης πρέπει να μετουσιωθεί σε επαγγελματία.
Η γραφειοκρατία μάς κοστίζει ακριβά.
Το «διοικητικό κόστος» αποτιμάται στο 6,8% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος.
Quote:
Η γραφειοκρατία στην Ελλάδα έχει προσλάβει τέτοιες διαστάσεις ώστε το κόστος της να αποτιμάται στο 6,8% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος (ΑΕΠ) - ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρώπη. Αλλά παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις και διακηρύξεις (στα λόγια) αρμοδίων, μηδέ του Πρωθυπουργού κ. Κ. Καραμανλή εξαιρουμένου, πολιτική βούληση για την αντιμετώπισή της δεν υπάρχει και δεν φαίνεται στον ορίζοντα η παραμικρή πιθανότητα περιστολής της.
Η ανταγωνιστικότητα των οικονομιών.
Ελλάδα: 25η θέση ανάμεσα στις 27 χώρες-μέλη της ΕΕ.
-That means some ex-communist countries are ahead of us in competiveness.
Το έλλειμμα του ισοζυγίου διευρύνθηκε ανησυχητικά.
Ανήλθε στα 23,8 δισ. – Μεγάλος ασθενής η ανταγωνιστικότητα της χώρας
Η ψευτομεταρρύθμιση.
Quote:
Κάθε ελληνική κυβέρνηση θεωρεί υποχρέωσή της να αφήσει πίσω της μια «μεταρρύθμιση». Ιδιαίτερα αυτή η κυβέρνηση που έχουμε σήμερα, η οποία προτού ακόμη εκλεγεί μιλούσε για μεταρρυθμίσεις και σήμερα, έχοντας πίσω της μια χαμένη θητεία διάγει μια δεύτερη ίδια και θεωρεί χρέος της να κάνει κάτι. Βρήκε λοιπόν το Ασφαλιστικό και αποφάσισε να το μεταρρυθμίσει. Η έννοια της μεταρρύθμισης στην Ελλάδα συνδέεται απόλυτα με την αλλαγή των νόμων και μόνο, χωρίς ποτέ να εξετάζεται το αποτέλεσμα. Η κυβέρνηση λοιπόν αλλάζει τους νόμους για να σώσει τα Ταμεία από την πιθανολογούμενη αλλά όχι αποδεδειγμένη χρεοκοπία τους σε τριάντα χρόνια από σήμερα. Ωστόσο το αποτέλεσμα θα είναι μηδενικό και ίσως αρνητικό.
479.763 «γαλάζιες» προσλήψεις
Quote:
Σχεδόν μισό εκατομμύριο, για την ακρίβεια 479.763, προσ-λήψεις πραγματοποιήθηκαν από την κυβέρνηση τα τελευταία τριάμισι χρόνια, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία κατατέθηκαν στη Βουλή και αφορούν τον αριθμό των μόνιμων υπαλλήλων, των συμβασιούχων και των εποχικών που διορίστηκαν από το 2004 ως και σήμερα. «Πρωταθλητής» εμφανίζεται το υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκησης με 57.680 προσλήψεις, τις περισσότερες σε δήμους, κοινότητες και νομαρχίες, και ακολουθεί το υπουργείο Απασχόλησης - στο οποίο διετέλεσαν υπουργοί οι κκ. Π. Παναγιωτόπουλος και Σ. Τσιτουρίδης - με 33.385 προσλήψεις. Τρίτος στη σειρά υπουργός σε αριθμό προσλήψεων έρχεται ο κ. Δ. Αβραμόπουλος, υπουργός Υγείας, ο οποίος μονίμως διαμαρτύρεται ότι δεν μπορεί να προσλάβει νοσηλευτικό προσωπικό, ζητώντας μάλιστα και παρέμβαση της Βουλής, για διακομματικές προσλήψεις. Το υπουργείο Υγείας πραγματοποίησε αθορύβως 25.702 προσλήψεις.
Τα ευτράπελα του κρατικού προϋπολογισμού.
Το «σύνδρομο της Πορτογαλίας» απειλεί την Ελλάδα
Ο υπερδανεισμός υποθηκεύει τις μελλοντικές γενιές και η ελληνική οικονομία κινδυνεύει αν δεν προωθηθούν άμεσα οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις
Quote:
Το μοντέλο της ανάπτυξης με δανεικά, είτε ο δανειολήπτης είναι το Δημόσιο είτε τα νοικοκυριά, πνέει τα λοίσθια, ο υπερδανεισμός υποθηκεύει τις μελλοντικές γενιές και η ελληνική οικονομία κινδυνεύει να χτυπηθεί από το «σύνδρομο της Πορτογαλίας» αν δεν προωθήσει άμεσα τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις
Ο κ. Αλογοσκούφης δείχνει υπουργούς για τα ελλείμματα
Quote:
Αδυναμία άμεσης εξόφλησης των υποχρεώσεών του προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την τοπική αυτοδιοίκηση δηλώνει το Δημόσιο και μάλιστα επισήμως «διά στόματος» του υπουργού Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη. Την περασμένη εβδομάδα (την Τρίτη στη Βουλή και την Τετάρτη στο υπουργείο Οικονομίας) ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε ότι οφειλές ύψους 1,3 δισ. ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία και 1,5 δισ. ευρώ προς την τοπική αυτοδιοίκηση θα καταβληθούν το 2008 με ομόλογα του Δημοσίου. Σε ό,τι αφορά τα ομόλογα εξόφλησης προς τα ασφαλιστικά ταμεία θα είναι μακροχρόνιας διάρκειας, ενώ για τις οφειλές προς την τοπική αυτοδιοίκηση θα εκδοθούν ομόλογα τριετούς, πενταετούς και δεκαετούς διάρκειας.
So to pay money they already owe they are issuing new bonds. Amazing!!!
Ευημερούμε με δανεικά!
Quote:
Στον προϋπολογισμό του 2007 τα έσοδα του κράτους μας υπολογίζεται εφέτος να φθάσουν τα 53 δισ. ευρώ περίπου, στα οποία περιλαμβάνονται και οι δωρεάν επιχορηγήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οι δαπάνες όμως που έχουν προγραμματιστεί για το 2007 φθάνουν τα 80 δισ. ευρώ, εκ των οποίων 23 δισ. ευρώ είναι για χρεολύσια και 10 δισ. ευρώ για τόκους δανείων που χρωστούμε. Αρα το έλλειμμα μεταξύ εσόδων και δαπανών ανέρχεται στα 33 δισ. ευρώ. Και το σύνολο των χρεολυσίων και τόκων βρέξει - χιονίσει πρέπει οπωσδήποτε να το πληρώσουμε, γιατί αλλιώς θα κηρύξουμε πτώχευση. Πού θα τα βρούμε; Προβλέπεται να τα δανειστούμε. Και το ένα δάνειο συσσωρεύεται δίπλα στο άλλο και «καταφέραμε» το δημόσιο χρέος μαζί με τις εγγυήσεις να έχει φθάσει σήμερα τα 235 δισ. ευρώ. Δηλαδή χωρίς δανεικά δεν ζει το κράτος μας, αφού αν περιοριζόταν μόνο στα εφετινά προβλεπόμενα έσοδα των 50 δισ. ευρώ και έπρεπε να εξοφλήσει για τόκους 10 δισ. ευρώ και για χρεολύσια παλαιών δανείων 23 δισ. ευρώ θα απέμεναν μόνο 17 δισ. ευρώ για τις κανονικές δαπάνες του Δημοσίου, που δεν φθάνουν ούτε για τους μισθούς και τις συντάξεις του Δημοσίου, που ανέρχονται σε 20 δισ. ευρώ! Πόσοι το ξέρουν αυτό;
AGreek Pseudo-Privatization
From The Wall Street Journal Europe
Quote:
Given the country's statist tradition, it is no surprise that even Greece's nominally conservative Prime Minister Kostas Karamanlis has never been a fervent free-market advocate. After five years in power, the government has so far managed only a single full-scale privatization. All public utilities, for example, are still state-run. A recent attempt to privatize telecoms operator Hellenic Telecommunications Organization SA (OTE) resulted in a protectionist backlash.
Θα πληρώσουμε 6,5 δισ. ευρώ περισσότερους φόρους το 2008
To see our ‘progress’ since 2004 one can see our ranking in the Index of Economic Freedom.
Our rank in 2004 was 78 out of 155 countries. In 2008 our rank is 80 out of 157 countries. Zero progress. (Our regional rank is 34 out of 41)
Ahead of us in economic freedom such hardcore capitalists such as: Denmark #11, Netherlands #13, Finland#16, Belgium #20, Germany #23, Sweden #27.
By the way, I don’t believe that the Simitis government was any better – the point I was trying to make is that the Karamanlis government is equally bad.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Blog Archive
-
►
2010
(20)
- ► Σεπτεμβρίου (5)
- ► Φεβρουαρίου (2)
- ► Ιανουαρίου (1)
-
►
2009
(25)
- ► Δεκεμβρίου (2)
- ► Σεπτεμβρίου (2)
- ► Φεβρουαρίου (1)
- ► Ιανουαρίου (1)
-
▼
2008
(51)
- ► Δεκεμβρίου (1)
- ► Σεπτεμβρίου (1)
-
▼
Μαρτίου
(14)
- Σχέδιο Μάρσαλ #2
- Σχέδιο Μάρσαλ #1
- Sarkozy’s End
- Why I Am No Longer a 'Brain-Dead Liberal'
- Οι επιτήδειοι και η αναδιανομή
- Σκέψεις ενός καλλιτέχνη
- In Cuba, ignorance in amber
- Χθές, Σήμερα, Αύριο
- Could You Spare Me 16 Billion Euros?
- Obama-mania and cult of self-esteem
- Ammerman vs. Me Act 2 Scene 2
- Ammerman vs. Me Act 2 Scene 1
- A response to Mr. Ammerman's comments
- Το δημόσιο χάος κοστίζει 16 δισ.
- ► Φεβρουαρίου (8)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου