Επισκεφτείτε το ΜπλεΜήλο όπου μαζί με τον Στέφανο Αθανασιάδη και τον Τηλέμαχο Χορμοβίτη γράφουμε ένα blog που ανανεώνεται καθημερινά. Συνέχεια

Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

Σχέδιο 30 Ιουλίου

[Η στήλη που γράφω κάθε Τρίτη στον Ανεξάρτητο]

Με αίσθημα ευθύνης, έχω καταστρώσει ένα λεπτομερές, βήμα προς βήμα, σχέδιο ολοκληρωτικού και αδικαιολόγητου πανικού.

«Στην σεισμοπαθή Ελλάδα, το πρόβλημα δεν είναι οι σεισμοί όσο η περί σεισμών φιλολογία από τους καθ’ έξιν σεισμολογούντες, επιστήμονες και μη . Η μομφή αυτή δεν στρέφεται εναντίον των Ελλήνων ερευνητών. Αναφέρεται στην θεσμική διάσταση του ζητήματος: Στην στάση της πολιτείας αλλά και των επιστημόνων ως διοικητικών λειτουργών και κοινωνικών ταγών.»
–Ηλίας Μπεριάτος

Τις 30 Ιουλίου μάλλον δεν θα συμβεί τίποτα. Αυτό όμως δεν είναι λόγος για να μην πανικοβληθούμε. Μπορεί η τοπική οικονομία να έχει υποστεί μια καθόλα απαράδεκτη ζημιά, αυτό όμως που προέχει είναι να προασπίσουμε την αξιοπιστία των αθηναϊκών μέσων μαζικής τρομολαγνείας, και συγκεκριμένα του Antenna.
Με αίσθημα ευθύνης, έχω καταστρώσει ένα λεπτομερές, βήμα προς βήμα, σχέδιο ολοκληρωτικού και αδικαιολόγητου πανικού.

Καταρχήν όλοι με ηρεμία και συγκαταβατικότητα θα περιμένουμε μέχρι τις 11:30 το βράδι την Τετάρτη 30 Ιουλίου. Εάν δεν έχει συμβεί τίποτα μέχρι αυτή την ώρα το σχέδιο έχει ως εξής:

11:31 Επίσημη έναρξη του σεισμού

11:32 Κεφάλλονίτες έξαλλοι βγαίνουν στους δρόμους και τραβώντας τα μαλλιά τους φωνάζουν «Που είναι το κράτος», «Που είναι το κράτος» με μια ισχυρή δόση αγανάκτησης.

11:35 Όλες οι μητέρες που έχουν μωρά θα πρέπει να τα ξυπνήσουν απότομα. Ως γνωστόν τα μωρά αν ξυπνήσουν απότομα σκούζουν μέχρι αηδίας. Ο εκκωφαντικός θόρυβος θα αποτελέσει αδιάψευστη μαρτυρία για τα ΜΜΕ ότι πράγματι έγινε σεισμός.

11:45 Επειδή σεισμός χωρίς πολιτικές δηλώσεις δεν γίνεται, την ώρα αυτή, ο βουλευτής μας, κ. Παρίσης, θα βγει και θα καταγγείλει τα ξένα κέντρα αποφάσεων που προκάλεσαν αυτή την φυσική καταστροφή.

11:55 Αν δείτε τηλεοπτικές κάμερες να κινούνται προς την δική σας κατεύθυνση, δώστε ένα ελαφρό πηδηματάκι στον βηματισμό σας. Αυτό θα τους πείσει για την ύπαρξη μετασεισμών.

12:10 Ο κ. Νομάρχης θα κάνει και αυτός δηλώσεις. Θα καταγγείλει τον βουλευτή για προσπάθεια αποπροσανατολισμού. Την ευθύνη για το σεισμό θα την ρίξει στην κυβέρνηση Καραμανλή, η οποία εντελώς ανεύθυνα δεν πήρε τα κατάλληλα μέτρα για τη σωστή διαρρύθμιση των τεκτονικών πλακών κατά την περίοδο της κοσμογονίας.

12:15 Θα κάνει δηλώσεις και η δήμαρχος Παλικής, κ. Αλεξανδροπούλου, αλλά κανείς δεν θα δώσει σημασία οπότε το προσπερνώ.

12:33 Θα χρειαστούμε μερικά θαύματα. Σε όσους το επώνυμο τους αρχίζει από Ζ θα πρέπει αυτή την ώρα να δηλώνουν ποικιλοτρόπως στα ΜΜΕ ότι σώθηκαν ως εκ θαύματος. Σημείωση: Από αυτή την οδηγία εξαιρούνται οι κάτοικοι των Βαλσαμάτων. Στα Βαλσαμάτα ποτέ δεν γίνονται θαύματα. Στην συγκεκριμένη περιοχή δεν υπάρχει αλισβερίσι θεού και ανθρώπου.

12:49 Θα κάνουν δηλώσεις και οι τοπικοί εκπρόσωποι του ΛΑΟΣ, που θα ρίξουν τις ευθύνες στο πολυάριθμο αλβανικό στοιχείο.

Πέμπτη πρωί

11:00 Στον Ιερό Μητροπολιτικό ναό Αργοστολίου, τελείται δοξολογία χοροστατούντως του Μητροπολίτη Σπυρίδωνα, υμνώντας την υπεύθυνη, άμεση και έγκυρη ενημέρωση που παρέχουν τα αθηναϊκά μέσα μαζικής τρομολαγνείας, και συγκεκριμένα ο Antenna.

«Απαγωγές τουριστών ζητά από τα μέλη της η Αλ Κάιντα»
-από την Καθημερινή

Θα έχουν ξεμείνει από συνάλλαγμα

«Ψάχνουν λύσεις για τα σκουπίδια»
-από την Καθημερινή

Ποια ακριβώς; Της πρωινής, απογευματινής ή βραδινής ζώνης;

«Τοξικομανής λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου επειδή είχε κλέψει 250 γρ. Ηρωΐνης»
-από το skai.gr

Είναι δυστύχημα που γεγονότα όπως αυτός ο φόνος από λιθοβολισμό, χρησιμεύουν για να καταδείξουν για άλλη μια θλιβερή φορά ότι η αστυνόμευση είναι προς όφελος της κοινωνίας και κυρίως των πιο αδύναμων μελών της. Σύμφωνα με την Καθημερινή «Από τις αρχές του χρόνου έχουν σημειωθεί 64 ανθρωποκτονίες, ενώ το πρώτο εξάμηνο του έτους ο αριθμός των κλοπών και των διαρρήξεων στην Αττική εκτινάχθηκε από τις 15.000, στις 19.000. Εκείνο που ωστόσο ανησυχεί ιδιαίτερα την ΕΛ.ΑΣ. είναι το ότι παρατηρείται «ποιοτική αναβάθμιση» των κακοποιών.»

Η αστυνόμευση και η τιμωρία του εγκλήματος έχει συνδεθεί με το λεγόμενο αστυνομικό κράτος της δεξιάς. Σήμερα, πληρώνοντας αμαρτίες άλλων εποχών, έχουμε αφήσει την κατάσταση εκτός ελέγχου. Επίσης δεν μας επιτρέπετε να λέμε ορισμένες βασικές αλήθειες: ότι θα πρέπει να αυξηθεί η αστυνόμευση, ότι θα πρέπει να αυξηθούν οι ποινές για μια σειρά από αδικήματα, ότι η αύξηση της εγκληματικότητας σχετίζεται και με την λαθρομετανάστευση και τέλος ότι θα πρέπει να χτιστούν περισσότερες φυλακές.
Και φυσικά κάτι που είναι ταμπού και δεν επιτρέπετε να το αναφέρουμε καθόλου: την επαναφορά της θανατικής ποινής.

«Η Αριστερά δεν παραιτείται ποτέ»
-από το Βήμα

Ειδικά σε περιοχές όπως Κούβα, Βόρεια Κορέα και Εξάρχεια.

«Δεν μπορώ να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.»
-Τάσος Μαντέλης

Ελέφαντας όχι. Αλεπού μήπως;

«Γνώρισε την επιβίωση στην πιο άγρια μορφή της, τρώγοντας νεκρούς συντρόφους του μετά το αεροπορικό δυστύχημα στη Λατινική Αμερική που συγκλόνισε τον κόσμο το 1972. Ο ανθρωποφάγος των Άνδεων δίνει μαθήματα ζωής.»
-από το Πρώτο Θέμα

Μάθημα Πρώτο: Ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: