Επισκεφτείτε το ΜπλεΜήλο όπου μαζί με τον Στέφανο Αθανασιάδη και τον Τηλέμαχο Χορμοβίτη γράφουμε ένα blog που ανανεώνεται καθημερινά. Συνέχεια

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2008

Σχέδιο Μάρσαλ #1


[Πρωτοδημοσιεύθηκε στην ΠΕΝΑ στις 19/3/08. Η στήλη δημοσιεύετε κάθε Δευτέρα στην ΠΕΝΑ]

Δηλαδή κάτι σαν Αλέξης Τσίπρας: το παρελθόν που έκανε μπότοξ.


«Ο χρηματιστηριακός νεοπλουτισμός και η τεχνολογική υπερδύναμη καλπάζουν με συστηματικές μεθόδους επιβολής. Ο σύγχρονος καλλιτέχνης ανθίσταται με το έργο του στην ισοπέδωση και την αλλοτρίωση. Ζεί μιά συνεχή αισθητική επανάσταση που αφυπνίζει το κοινό.»
-Από την διάλεξη του Κώστα Ευαγγελάτου, Η Τέχνη στην Εποχή μας.

Παραφράζοντας τον Βίκτωρ Ουγκώ θα έλεγα ότι τίποτε δεν είναι πιο δυνατό από μια ιδέα που ο καιρός της έχει έλθει, παρέλθει και που έχει γίνει καθεστώς. Δεν εξηγείτε αλλιώς η εμμονή του κ. Ευαγγελάτου - και πολλών άλλων - σε κλισέ της δεκαετίας του 70. Η πιο δυνατή ιδέα είναι αυτή στην οποία επιμένεις έστω και αν η πραγματικότητα συνεχώς σε διαψεύδει. Ο σύγχρονος καλλιτέχνης του κ. Ευαγγελάτου δεν αφυπνίζει κανέναν, απλά επαναλαμβάνει αυτά που ακούμε καθημερινά στις τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες. Αυτά που διδάσκονται οι μαθητές εντός και εκτός σχολείου. Στη χώρα όπου οι δημόσιοι υπάλληλοι ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο και το μερίδιο του κράτους στην οικονομία υπερβαίνει το 60%, ο ''χρηματιστηριακός νεοπλουτισμός'' και συναφή ιδεολογικά παρασκευάσματα παραμένουν οι έμμονες φοβίες μας.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι έχουμε δημιουργήσει ένα τρόπο ζωής σε πλήρη αρμονία με το σύστημα ιδεών που εκφράζει ο κ. Ευαγγελάτος. Η όποια πραγματική αλλαγή θα μας ερχόταν δύσκολα. Τι θα κάναμε δίχως τις συνεχείς απεργίες, βανδαλισμούς, επεισόδια και άλλες παρόμοιες προοδευτικές κατακτήσεις; Τι θα κάναμε στον ελέθευρο χρόνο μας αν δεν υπήρχε η γραφειοκρατεία να μας βρίσκει ασχολίες; Πως θα μπορούσαμε να ζούμε σε μια Ελλάδα χωρίς μηνιαίες συναυλίες προς τιμήν του Μίκη Θεοδωράκη;

Είναι καλύτερα να βαφτίζουμε αυτό που είχαμε και θα έχουμε ως καινούργιο. Δηλαδή κάτι σαν Αλέξης Τσίπρας: το παρελθόν που έκανε μπότοξ.

«Θέλουμε ψυχή και μυαλό»
-Αλέκος Καλαφάτης για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Αν τα θέλετε όλα αυτά, όλο και κάποιο κοινοτικό κονδύλι θα υπάρχει που θα καλύπτει και αυτή την ανάγκη. Ίσως όλοι οι σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσαν να μετάσχουν σε ένα σεμινάριο επανακατάρτισης του ΕΟΜΜΕΧ. Θα κερδίζατε πόντους σε ψυχή και μυαλό και σε αντιδιαστολή με την μακρόχρονη παραμονή σας στην εξουσία θα προσφέρατε επιτέλους κάτι στην χώρα.

«ΟΥΚ ΟΛΙΓΕΣ εισηγήσεις για να μην καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ δέχτηκε ο Γιώργος Παπανδρέου. Η συλλογιστική των εισηγουμένων ήταν ότι ο αποκλεισμός του προέδρου του ΠΑΣΟΚ από το συνέδριο του ΣΥΝ «μας απελευθερώνει». Ωστόσο, ο Γιώργος το έβλεπε διαφορετικά. Και κάλεσε όχι μόνο τον Τσίπρα, αλλά και τον Αλαβάνο .»
-απο ΤΑ ΝΕΑ

Μάλλον τους ήθελε και τους δυο για να τους δώσει τα κλειδιά του μαγαζιού. Δεν μπορείς να το αφήνεις ορθάνοιχτο με τόση εγκληματικότητα.



«Αισθανόμαστε την υποχρέωση απέναντι στο καταναλωτικό κοινό...»
- ΓΕΝ.Ο.Π.–Δ.Ε.Η. ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ

Εγώ πάντως δεν αδικώ τους εργαζόμενους της ΔΕΗ. Δεν το λέω αυτό αποκλειστικά και μόνο επειδή μένω στο εξωτερικό και η ροή του ρεύματος είναι συνεχής. Απλά πιστεύω ότι οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ βρίσκονται σε μια απεργία διαρκείας. Είναι κάτι που το καταλαβαίνεις κάθε φορά που ανοίγεις τον λογαριασμό που σου στέλνουν ή όταν χρειάζεσαι την εξυπηρέτηση κάποιου στην ΔΕΗ για το οτιδήποτε. Αυτό που συμβαίνει τώρα δεν είναι οι απεργιακές κινητοποιήσεις αλλά το αποκορύφωμα των απεργιακών κινητοποιήσεων. Οι απεργίες της ΔΕΗ είναι ολοχρονικές, καθημερινές, ασταμάτητες.

Σας παραθέτω ορισμένα στοιχειά που θα φωτίσουν την υπόθεση:
1) Η ΔΕΗ είναι ένα κρατικό μονοπώλιο που είναι υποχρέωση σας να το συντηρείτε
2) Ως μονοπώλιο έχει την ευχέρεια να σας επιβάλει ότι τιμές θέλει και να σας παράσχει ότι υπηρεσίες όποιας ποιότητας καθορίζει.
3) Βέβαια αν δεν υπήρχε αυτό το κρατικό μονοπώλιο θα ήταν μεγάλη απώλεια για τη χώρα. Δείτε την καταστροφή που υπέστη το έθνος με την ιδιωτική κινητή τηλεφωνία.

Επειδή ζείτε σε μια ευνομούμενη και δημοκρατική πολιτεία, αν δεν σας αρέσει η υπάρχουσα κατάσταση, πάντα έχετε το εξής ένα δικαίωμα: μετανάστευση.

«ΔΕΗ: Έκκληση να περιοριστεί η κατανάλωση»
-τίτλος της Καθημερινής

Καταναλωτές: Έκκληση να περιοριστεί η εκμετάλλευση


«Από τη μεταρρύθμιση δεν θα εξαιρεθεί κανείς.»
- Φάνη Πάλλη-Πετραλιά

Κανένας δεν εξαιρείται της μεταρρύθμισης εκτός βέβαια από το ίδιο το ασφαλιστικό σύστημα. Η μεταρρύθμιση του οποίου αναβάλλεται για την επαύριο. Ο Μίμης Ανδρουλάκης υπολογίζει το χρέος του συστήματος στο 300% του ΑΕΠ αλλά τέτοιες λεπτομέρειες δεν πτοούν μια δυναμική, αποφασιστική και γενναία κυβέρνηση που έχει πάρει την σκληρή απόφαση να μεταθέσει το ζήτημα στους επόμενους.


«Αποχετευτικό Παλικής – Δ.Δ. Σουλάρων» προϋπολογισμού 2.250.000,00 € του Νομού Κεφαλληνίας και Ιθάκης. Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή εσωτερικού δικτύου ακαθάρτων συνολικού μήκους 1.700,00 μ.μ.»
-Ανακοίνωση

Όποιος λέει ότι σήμερα η πολιτική δεν προσφέρει διεξόδους ψεύδεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια: